Har du akut brug for tandlægen udenfor klinikkens åbningstid?

Regionens tandlægevagt findes her:

Tandklinikken på Brobjergskolen
Valdemarsgade 1D, stuen th.
8000 Århus C
23 62 02 01

Tandlægevagten i Århus har åbent fredag kl. 18.00-21.00, weekend og helligdage kl. 10.00-13.00.

Følg link her til tandlægevagten i Region Midtjylland

Hvad kan du selv gøre?

Knækket tand

Har du knækket et stykke af en fortand, og kan du finde stykket, så sørg for at opbevare det, så det ikke tørrer ud. Du kan enten putte det i saltvand, almindeligt postevand eller mælk, eller gem det i munden (ude i kinden) til du kommer til tandlægen. Har du derimod knækket en kindtand behøver du ikke gemme stykket. Skån tanden og kontakt tandlægen.

Slået tand ud

Har du været så uheldig at slå en tand ud, så find tanden og opbevar den i saltvand, almindeligt postevand, mælk eller i munden (ude i kinden) og kontakt en tandlæge med det samme. Den tid, hvor tanden er ude af munden og er i risiko for at tørre ud, er afgørende for prognosen for, om tanden kan sættes på plads og gro fast igen.

Akut tandpine

Har du fået tandpine uden for tandlægens åbningstid, kan du tage almindelig smertestillende tabletter til at dulme smerterne med. Hvis smerterne opstår om natten, kan det også hjælpe at stå op og gå lidt rundt eller få hovedet højere op, fx med en ekstra pude. Nogle gange kan koldt vand lindre, andre gange er det bedre med varmt. Kontakt tandlægen, så snart det er muligt eller ring til Tandlægevagten

Tandlægevagten

Har du akut brug for tandlægen udenfor klinikkens åbningstid?

23 62 02 01

Top
Thrane.nu