Mange spørgsmål melder sig når man overvejer en implantatbehandling. Derfor har vi samlet en række svar på de generelle spørgsmål vores patient ofte har. Skulle du have yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os for mere information og svar.

Kan man blive for gammel til implantatbehandling?

Hvis du er sund og rask er alder ingen hindring, derimod kan man være for ung. Kæben vokser indtil 18-22 års alderen, hvorfor man ikke bør sætte implantater i før denne alder.

Hvorfor skal jeg vælge et implantat?

Hvis du mister en tand mellem to sunde tænder kan de forblive sunde med et implantat. Hvis du i stedet vælger en bro, skal nabotænderne beslibes.

Kommer de til at ligne mine egne tænder?

Med nutidens teknikker kan vi lave implantater, der ligner dine egne tænder ned til mindste detalje.

Gør det ondt at få implantater sat ind?

Nej, du får en god bedøvelse og med SmartGuide-systemet mærker du ikke noget under behandlingen fordi det er en meget skånsom behandling. Eftersmerter er sjældne.

Hvor lang tid tager behandlingen?

Som regel skal implantaterne ”gro fast” i tre måneder hvorefter kronen/broen kan laves. På den måde opnår vi det bedste resultat. Nogle gange er det nødvendigt der går længere tid. Vi kan hjælpe dig så du ikke mangler en tand i indhelingsperioden, det er især vigtigt hvis det drejer sig om en fortand.
Efter første konsultation kan vi fortælle dig hvad tidshorisonten er i dit tilfælde.

Hvad koster det?

Implantatbehandling er en af de sværeste behandlinger vi udfører. Der skal tages højde for mange ting fx dit generelle helbred, mængden og kvaliteten af knoglen i området og den kosmetiske aspekt. Derfor laver vi altid en behandlingsplan med prisoverslag inden vi påbegynder behandlingen.

Skal implantater passes og børstes som egne tænder?

Ja det skal de. Implantater er af titanium, så der kan ikke gå hul i dem, men man kan få parodontose omkring implantater (periimplantitis). Det betyder at knoglen omkring implantatet nedbrydes. Vi instruerer i god mundhygiejne omkring implantatet og du medgives en tid til kontrol efter vi er færdig så vi er sikre på, at du kan holde implantatet godt rent – det kræver en indsats hver dag. Det er vigtig med god mundhygiejne og regelmæssige kontroller hos tandplejeren, som forebygger at implantater mistes.

Top
Thrane.nu