Hos Tandlægerne Rønn og Lund i Horsens har vi flere års erfaring med rodbehandling og tager altid imod vores patienter med et smil. Har du tandlægeskræk tager vi hånd om det og har du spørgsmål til din behandling, er vi altid klar med et svar. 

Sådan udføres en rodbehandling

En rodbehandling bruges til at behandle en nerve- eller rodbetændelse. Nerven og bakterierne fjernes fra tanden med nogle tynde rodfile. Rodkanalen skylles undervejs med en desinficerende væske, og tørlægges og forsegles til sidst med et gummiagtigt materiale. Behandlingen følges hele vejen med røntgenbilleder.

Rodbehandlingen gør, at tandkronen bliver udhulet og derfor afsluttes behandlingen med, at tanden bliver bygget op på ny med en fyldning eller en krone.

Derfor skal du have en rodbehandling

De fleste får en rodbehandling, fordi et hul i en tand når igennem tandbenet og helt ind til selve nerven, så bakterier trænger ind og giver betændelse i nerven. En rodbehandling kan også være nødvendig, hvis en gammel fyldning har ligget tæt på nerven, eller hvis tanden har været udsat for et slag.

En rodbehandling foretages med andre ord for at fjerne bakterier og deres affaldsstoffer, fordi de giver en kronisk betændelse i tandens nerve. En rodbehandling og fjernelse af tandens nerve er nødvendig, for ellers vil bakteriernes affaldsstoffer brede sig.

Bestil tid til en rodbehandling i Horsens

Kontakt os for en tid, hvis du har behov for en rodbehandling. Vi tager professionelt hånd om dig og dine tænder på vores klinik centralt i Horsens.

Top
Thrane.nu